maanantai 19. toukokuuta 2014

Kesäisiä kukkia

Nyt kun lämpöä ulkona on liki 30'c päätin uskaltaa hakea vähän kukkia ruukkuihin, saaliiksi sain Tupakkaa (joka on muuten mahdottoman halpaa alle 2e taimi ja mahdottoman kauniit kukkaset omavakin vielä). Näitä tuli siis kahteen ruukkuun oven pieliin toinen pääsi tuhkakupin viereen jonka meinasin heivata mäelle perheessä kun ei enään kukaan polta mutta päätin sitten kuitenkin säästää kun noista vieraista aina joku polttaa niin ei löydy pihasta tököjä :) Toinen taas löysi paikkansa kotka patsaan kyljestä joka on samassa paikassa jaksanun nököttää jo monta vuotta vaikka joka vuosi haaveilenkin sen siirtämisestä jonkun ihanan kukkaruukun tieltä, mutta kai siitä pihasta jotain miehellekkin mieleistä on löydyttävä jalkapallomaalin lisäksi :D
Ruukut seinuksilla saivat aika saman ilmeen kuin edellisvuonnakin, tosin petunian tilalla oli lobeliaa :). Ihastuin viimevuonna tähän koriste bataattiin niin että halusin sitä tänäkin vuonna :) Ajatus oli laittaa tänävuonna verenpisaran tilalle runko ruusut mutta kas kummaa verenpisarat oli taas mukavassa tarjouksessa n10e kappale niin pitihän taas säästää ja ostaa sitten niitä, runkoruusujakin olisi saanut n14e kipale mutta tarjos oli plussa kortilla ja arvatenkin korttini oli sitten miehelläni >_>
Amppeleihin pääsi kanssa kukkia joiden nimet unohdin samalla kun kaupasta ulos kävelin, kuitistahan se saattaisi tosin vielä näkyä. Tai sitten ei kun siinä kohtaa lukee vain että "Kesäkukka keskikoko"... No väliäkös sillä nimellä kuhan kukka on kaunis :) 
Saas nähdä vieläkö pakkaset iskee ja joutuuko näitä vielä raahaamaan kasvihuoneeseen suojaan vai saavatko näillä sijoillaan sitten kesän nököttää :)
Kasvimaalla pörrätessä huomasin jo tälläisenkin ihanuuden eli mansikan kukat :) Se jos mikä on varma kesän merkki. Kukkia ostaessa tosin vähän nous kade kun niissä kaupan amppelitaimissa oli jo parin sentin halkaisijalta olevia mollukoita notkumassa väriä odotellessa. No ne on kasvatttu kasvihuoneessa valon alla niin kyllähän ne nyt sit kasvaakin paljon nopsempaan :) Pitäisi vielä putsata kaikki mansikka penkit kun noita kuivia lehtiä on taas talven jäljiltä kertymään päässyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti