perjantai 30. tammikuuta 2015

Ja taas Olgat...

Jotenkin on nyt taas jämähdetty näihin samoihin malleihin... Tällä kertaa tein olgat Novitan uudesta raitalangasta. Mutta nyt on puikoilla jotain aivan muuta jo :) Josta postailen toivonmukaan kahden viikon sisään. Toivon myös että tämä kyseinen juttu valmistuu reilussa viikossa muuten se ei kerkeä siskon tytölle ennen synttäreitä :) En usko että siskoni tätä blogia lukee mutta jätetään nyt varmuuden vuoksi paljastamatta tätä projektia sen enempää. Hyvinkin mahdollista on että en edes ennätä saamaan tätä valmiiksi ennen synttäreitä.
Lankana: Novitan Raita (uutuus väri jossa turkoosia kameran värit vääristää tuota melkoisesti ja näyttää melkein vanhemmalta siniseltä raidalta josta tein pojalle jo aiemmin yhdet olgat)
silmukoita oli 12*4. Kantapää oli taas tiimalasi (johon olen myös tuntunut jämähtävän :)) ja perinteinen ohut nauhakavennus varpaissa :)



tiistai 27. tammikuuta 2015

Kuplapipo

Tälläisen pipon tein ennen joulua lahjaksi siskon tytölleni :) Kupla mallilla tehty tosi pehmoinen (ja pörröinen) pipo Lankana on smc: Divari lanka jota tuli ostettua jo pari vuotta sitten Robbarista melkosen monta kerää kun hintaa oli 1e/50g kerä. Malli on ihan sovellettu kuplatekniikasta. Mitään havaintoa ei ole mitä muuta tästä langasta keksisin mutta onpahan hamstrattu.

maanantai 26. tammikuuta 2015

Sääret lämpimiksi!

Eli viimeyönä valmistui säärystimet samalla kun katselin Viaplaysta elokuvaa Lunchbox. Säärystimet on neulottu Novitan Lehto langasta. On muuten aivan uskomattoman pehmeä lanka! :) Lanka on käsin pestävää joten pitänee muistaa tämä kun nämä likaantuu. Tarkoituksena olisi vielä tehdä tästä villapusakka kuhan kaupungille pääseen ostoksille flunssan kourista. Lankaa jäi säärystimistä sen verran että puikoilla on nyt valmistumasta pipo (Kaikki edelliset kun olen taas mystisesti kadonnut ja toissapäivänä töihin lähtiessä jouduin kietomaan kaulaliinan korville kun en kiireessä löytänyt pipoa mistään, siinä samassa unohdin ottaa lääkkeet ja puhelimenkin mukaan töihin -.-')


Lanka on siis Novita Lehto
Puikot 5mm
Silmukoita 32
2oikein 2nurin neulosta
Lankaa meni vähän yli kerä
 


torstai 22. tammikuuta 2015

Vähän sitä sun tätä

Tänään sain viimein muutaman projektin valmiiksi! Enää parikymmentä kesken :D
Eli näihin pojan lapasiin sain viimein toisenkin otuksen korvat ja naaman valmiiksi ja molemmat lapaset pääteltyä :) Lankana on Novitan viidakko (seepra), 7 veljestä (valkoinen), pikkusisko (musta) ja SMC Brazilia lanka, Lapaset on neulottu aluksi ihan perus lapas ohjeella niin että kärki on jätetty valkoiseksi tämän jälkeen on neulottu tuo karva osuus erikseen ja yhdistetty lapaseen, sen jälkeen on virkattu erilliset korvat ja parsittu kiinni. ja viimeiseksi silmät ja nenu ja parsinta :)
Lapasissa ei siis ole kämmenpuolella tuota brazilia lankaa joten lumipallot ei pitäisi tarttua lapasiin kiinni ;)
Ja kyllä oli poika tyytyväinen lapasiin :) 
Tosin neulominen ei ollut niinkään mukavaa kun kyseltiin 5min välein että joko ne on valmiit joko ne on valmiit :)

Tänään sain myös toissapäivänä aloitetut perussukat valmiiksi, Tiimalasikantapään kohdalla olen hieman harmistunut kun tuo valkoinen osuus osui juuri tuohon kohtaan ja kantapää näyttää siksi vähän hassulta kun välissä on juuti keskellä tuo valkoinen kerros. Lankakin meni tosi hyvin kohdilleen ei tarttenut napsasta kerästä kun noin 10cm pätkä pois ennen seuraavaa sukkaa (harvemmin edes yritän kohdistella lankaa)
Lankana Novita: Polkka
Nämä sukat putosi puikoilta jo toissapäivänä, valmistuivat mukavasti samalla kun katoimme pojan kanssa piirretty elokuvan :) *Thor: Tales of Asgard*
Lanka: Novita 7 veljestä (harmaa+turkoosi)
  


keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Viidakko Seeprat

Nämä valmistu jo aikaa sitten mutta postaus unohtui. Osittain senkin takia että nyt ei oikein meinaa saada hyvää kuvaa sitten millään kun ei tuota luonnonvaloa pahemmin ole ja kaikista kuvista meinaa tulla vaan niin hämäriä ja vääristyneitä. Kameran virkaakin toimittaa puhelimeni jotein ei siä muutenkaan niin hyviä kuvia tule saati sitten ilman valoa. No niin tai näin. Nämä sukat jäivät kamalan tylsiksi niin raitojen kun mallinkin osalta olis varmaan pitänyt koittaa tehdä näistä polvisukat. Mulla olis kyllä varastossa edelleen pari kerää regian saman sävystä lankaa jolla saa todella kauniit raidat, jotenkin ei vaan ole innostanut nyt neuloa ollenkaan noilla ohkasemmilla langoilla, ehkä sitten taas kun kevät tulee :) Eilen lähti Kaupasta mukaan pari kerää harmaata lehtoa jos seuraavaksi projektiksi ottaisi säärystimet niistä :) Kunhan tosin ensin saa tämän hetkisen projektin valmiiksi (taas yhdet huopatossut). Ostin kyllä myös uuden palapelin ja sormet jo syyhyis että pääsis kasaamaan <3 Pffffft... Mistähän sitä taas aloittais :S

Näissä lankana siis
Novita: Viidakko (seepra)
Puikot 3.5mm
Koot 37 ja 25




perjantai 9. tammikuuta 2015

Huopatossut

Eli jatkui huovutus yritykset jotta sais viimein omaan jalkaan sopivat tossut...  Muutamathan näitä tuli tehtyä ennenkuin onnistui :) Mutta näistä tuli kyllä ihan parhaat väritkin on juuri sopivat ja sattui menee tosi hyvin samoille kohdille molemmissa tossuissa. Nyt pysyy nämäkin varpaat lämpiminä. Ja ennenkaikkea nämä ei kutise jalassa vaikka normaalisti novitan langoista tehtyjen tossujen ja sukkien alle olen tarvinnut toiset sukat kun on kutisseet :)


Huopatossut
Koko n.37
Puikot 4.5mm
Lanka Novita: Joki (noin 100g)

(Sukka neulotaan kuten normaali sukka mutta paljon isompana)
Luo 48 silmukkaa (12 per puikko)
Neulo oikeaa noin 10cm
Tee vahvistamaton kantapää (noin 22 kerrosta.)
Kavenna silmukat takaisin 12 silmukkaan per puikko
(jätä kavennuskerrosten väliin 1-2 kaventamatonta kerrosta)
Jatka jalkaterä osuutta niin kauan että pohja on noin 25cm.
Aloita kärkikavennukset.
Kärkikavennuksen jälkeen pohjan pituus on noin 31cm käsialasta riippuen.
Sukka kutistuu pesussa noin 1/3.

Huovuta pesukoneessa 40'c pikaohjelmalla frotee pyyhkeen kera (lisää vähän pesuainetta)
Laita molempien sukkien sisään pienet frotee käsipyyhkeetjotta tossut eivät huovu sisältä yhteen.
(Huomaa että tossut eivät ole heti koneesta otettuna jalkaan sopivat vaan ne pitää venyttää omaan jalkaan sopiviksi.)
Venytä tossut heti kosteina omaan jalkaan sopiviksi (saattaa vaatia koviakin otteita että sukat saa venytettyä sopiviksi. Pese jatkossa käsin tai koneessa viileällä villa ohjelmalla ja muotoile aina jalassa uudelleen pesun jälkeen.

(Huomaa että pesukoneissa on paljon eroa ja tossut eivät välttämättä joko huovu kunnolla tai huopuvat liikaa, jos eivät huovu tarpeeksi voit laittaa tossut uusinta huovutukseen koneeseen. Jos tossut huopuvat liikaa oikein mitään ei ole tehtävissä paitsi lahjottaa tossut jollekkin pienempi jalkaiselle...)

maanantai 5. tammikuuta 2015

Huovuttelua

Ei mennyt ihan kuin strömsössä taas... Nämä tossut oli tarkoitus olla molemmat aikuisten koossa mutta toisin kävi... Siniset on Novitan joki lankaa ja kirjavat on Lidlin huopuvaa villalankaa. Molemmat sukat olivat samankokoisia ennen huovutusta eli noin 1/3 suuremmat kun jalkani. Lidlin sukat jäivät aika väljiksi vaikka jouduin huovuttaa ne kahteen kertaan 60'c normaali pesussa (mukana muutama pyyhe) Pitänee vielä kerran koittaa huovutusta jos saisin ne sopiviksi tai sitten laitan taas sukat jollekkin suurempijalkaiselle. Siniset sukat taasen kutistu sitten alle puoleen alkuperäiskoostaan johtuen varmasti siitä että huovutin ne kokeilumielessä samassa pesussa noiden lidl sukkien kaa eli 60'c oli näille liian paljon... No ne meni sitten muksulleni. Nämä tosiaan olivat sellaiset vauvakokoiset ennen venyttelyjä :)

Joki lankaa meni vajaa 2 kerää. Puikoilla oli 12 silmukkaa per puikko jantapää oli vahvistamaton kärjessä sädekavennus. puikot oli kokoa 5.5mm. (Resorissa on seiskaveikkaa tupla langalla.)

Lidli tossut on tehty samalla mallilla mutta puikot oli 6mm. lankaa meni vajaa 3 kerää.

perjantai 2. tammikuuta 2015

Vuoden Vikat!

Ihanasta joululahjasta (Knitpron Symfonie Deluxe Setti) innostuneena piti ekana kutoa miehelle sukat ekana näillä valitettavasti se lanka loppui kesken eikä joulunpyhinä päässyt lankakauppaan, no uuden vuoden raketti ostoksilla bongasin lisää lankaa ja sain kuin sainkin sukat valmiiksi ennen vuoden loppua eli pari tuntia ennen H-hetkeä valmistui! Nyt ei sitten miehen jalassa kotosalla ole muitasukkia näkynytkään :) Ensin hän katsoi kyllä vähän oudoksuen lankavalintaani kun näki kerän mutta valmiissa työssä tuntui sitten valintanikin miellytttyvän :)
Perussukka:
Silmukoita oli 12per puikko ja koko on 45. 
Resori 2o2n.
Oikeaa neulosta noin 20kerrosta.
Kantapää vahvistettuna.
Jatka sukkaa pikkuvarpaan alkuun ja vaihda väriä.

Nauhakujat:
Poimi sivuilta jokatoinen silmukka puikoille, Neulo silmukat kiertäen jotta ei syntyisi suuria reikiä.
Neulo 6kerosta ja neulo seuraavalla oikealla kerroksella "1o, langankierto, 2yhteen" toista kaikilla silmukoilla.
Neulo nurjalla kerros nurjaa (langankierrot neulotaan kirtämättä)
Päättele kerros, virkkaa tai neulo valkoinen reunus ja pujota tossuihin haluamasi malliset nauhat :)