tiistai 9. kesäkuuta 2015

Vihreä villitys

On taas ompelukone surissut oikeen olan takaa kaksi päivää, pieni mies ilmoitti että hän tarvitsee nyt ne kesähousut jotka lupasin hänelle ommella jo keväällä. 
Kankaankin poika valitsi ihan itse Eurokankaasta. 
Äiti on kyllä kangasvalintaan enemmän kun tyytyväinen! oli meinaan ihana kangas työstää, ei ollenkaan liian paksua tai ohutta vaan juuri sopivaa! 
Lopputuloksestakin tuli mielestäni aika kiva :) 
Kaava löytyy Ottobre lehdestä numerosta 1/2015 ja mallin nimi on James D. Kangasta oli metrin pätkä ja housut ommeltua totesin että tästähän riittää vielä shortseihin. Niinpä surauttelin vielä kesäisen väriset shortsit Ottobren 3/2015 Kaavalla Explorer.
Nää koot kyllä menee ihan kummallisesti välillä OB kaavoissa, housut on kokoa 122cm ja on aika napakat pojalle, niinpä tein shortsit sillä isommalla kaavalla eli 128cm ja niistä tulikin sitten isot. No fiksumpana seuraavan kerran jättää pienemät saumavarat ^_^
Nyt täytyy pistää kyllä ompelut hetkeksi taas syrjään kun kaksipäivää koneella kyyristelleenä selkä huutaa hoosiannaa (pitänee harkita parempaa ompelujakkaraa, 
keittiön penkki kun ei välttämättä ole se ergonomisin ratkaisu... 
Ihanaa päästä omalle taas nojatuolille neuleiden ja uuden kirjan syövereihin.
Tein myös käsityökirppikseltä ihanan löydön joka on ollut hakusessa jo pidemmän aikaa.
 Kirjastosta tämä on aina lainassa jollain muulla ja olen laiska tekemään varauksia kun en koskaan muista niitä noutaa. 
18e oli toimituksineen hintaa kirjalla joka oli kaiken lisäksi todella hyvässä kunnossa. 
Kirja on ollut pitkään loppuunmyyty kaupoista ja uutenakin tällä on hintaa yli 35e joten mielestäni tein aivan loistokaupat! Nyt ei muutakun malleja soveltamaan.


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos, koin itsekkin onnistumisen riemua näitä tehdessä, tuo kangas oli jotenkin tosi helppoa työstää kun on ommellut lähinnä trikoota aikasemmin :)

      Poista