tiistai 25. maaliskuuta 2014

Kevään merkin antaa raparperipenkki!Niin se kesä taas tekee tuloaan ainakin jos raparperipenkkiin on uskomista. Raparperi on aina se ensimmäinen kasvi joka tulevasta keväästä aintaa lupauksensa, narsissit ja tulppaanit ja esikotkin tulevat vasta paljon myöhemmin, joten kevään koittaessa matkaan yleensä takapihalla ensimmäisenä näitten hyvin vanhojen ihanuuksien kimppuun. Raparperi on kyllä ihana kesäherkku, ja sen makuiseksi ajattelin myös Juhannushäidemme boolin. NAM! Raparperimme on ainakin yli 20 vuotta vanhoja tosin ne on siirretty pariin otteeseen puutarhan laajennessa mutta eivät ole siirrtoista olleet moksiskaan, ne siis olivat täällä jo talon ostettaessa parikyt vuotta sitten ja kenties ne on istutettu 70luvun alkupuolella jolloin talommekin on rakennettu :) Näitä ei kyllä passaa hävittää, jos joskus muutto tulee pitää ottaa varmaan raparperit penkistä mukaan :D!


Chilit, Tomaatit ja Paprikatkin kasvaa mukavaa vauhtia ikkunan äärellä, basilikat on edelleenkin koulimatta. ja se pitäisi oikeesti tehdä pikaisesti mutta yrttimultani päätti jäädä kaupankassalle... tai jonnekkin matkan varrelle kassan ja auton välimaastossa... No ensireissulla sitten jos sitä musitaisi ostaa, tosin basilikat rakastavat runsasravinteista multaa niin menisihän tuo mustamullan ja turvemullan sekoituskin varmasti. No katsotaan mihin nuo nut pääsee asumaan... Näitä rehuja nyt vaan tuntuu taas olevan aivan liikaa... Mutta onneksi niitä voi aina jakaa työkavereille jotka ovat niistä kovin mielissään, kaupungissa kun asuvat niin siellä ei niin vaan omenmaan antimia nautiskella :) Viimevuonna vein raparperia työkaverilleni hän oli siitä niin mielissään samoin kun karviaisia =) Hyvä että jonnekkin kelpaa niin ei hukkaan mene, chilejä tosiaan mulla on edelleen pakkasessa monen monta rasiaa. jos vaikka ostaisi sen vihanneskuivurin niin oisi tuo kuivattaminen paljon helpompaa jotenkin kun ei tuo uunissa kuivattaminen oikeen innosta...Nämäkin tuli sitten valmiiksi saatua muutama päivä niissä sitten menikin, eilinen kun meni internetin ja tarkemmin ottaen pinterestin ihmeellisessä maailmassa... häitä suunnitellen tulihan tuo alustava alkoholi/virvoitusjuoma laskentakin tehtyä ja summaksi tuli 340e + laivamatka 2lle+ auto 72e, ei siis kovin paha. suomesta jos nämä ostaisi tulisi PALJON kalliimmaksi. PS nostetaan lisää alkoholi veroa sillähän me saadaan niitä verotuloja? NO ei...
Nämä sopivat aika pienelle vauvalle silmukoita oli 8+8+8+8 ja sukat ovat neulottu ihan perusmallilla. Kintaissa oli 8+6+8+6 ja nekin ovat ihan perus tumput ilman peukaloita, suunnittelin jos niihen viel kukat tai perhoset virkkais kaunistamaan, tosin ne olisivat varmaan sitten vaan vauvan suussa niin parempi jättää laittamatta niin ei ole ainakaan vaaraa tukehtua... turvallisuus ennenkaikkea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti