lauantai 7. maaliskuuta 2015

Välillä vähän muitakin kuulumisia kun taas kevät koittaa


 Ja Niinpä Niin! lankaa tursuaa ja pursuaa joka laatikosta ja lippaasta, nojatuolin alta ja jopa vaatekaapista -.-' muttakun jotain näkee ALESSA! on se pakko vaan ostaa aina vaan lisää. Robbarissa siis käytiin pojan kanssa, olisi vaan pitänyt kävellä laput silmillä ohi mutta pitihän sitä käydä pällistelemässä. Novitan Nallelangat 3kpl 10€... Nalle taika langat 2kpl 10€ ja Kotikulta 100%villalanka 3kpl 5€, No kaikkia tarttui mukaan yksi satsi. Sitä mitä näistä tulee ei ole vielä harmainta aavistusta....

Tässäpä tämänhetkistä projektia. Vauvan sukkia pitäisi siis saada keskiviikkoon mennessä kahdet parit valmiiksi toiset tytöle ja toiset pojalle :) Kaksi työkaveria sai pienokaiset ja töissä keräämme heille pientä pakettia ajattelin itse osallistua tähän sukkaparin verran kummallekkin ja tietty pieni rahakeräys vielä muutapakettia varten vaikka omalta osaltani varmaan pelkä sukatkin riittäisi keräykseen :) Tässä siis tytön osa valmistumassa :) pojan sukkiin on vähän ideat hakusessa junasukkia en jaksa neuloa joten jotain muuta mallia pitää kyllä pikkuhiljaa alkaa pohtimaan ettei aika lopu kesken.
 Se olisi taas aika vuodesta jolloin saa kaivaa esiin multapussukan ja upottaa sormet sinne :) Tosin tänävuonna joudun tyytymään turvenappeihin jotka ovat kyllä ihan varteen otettava vaihtoehto. Tomaatit ja Chilit on sitten nyt kylvetty ja kuunlopussa pääsee joukko uusia siemeniä turpeeseen, kohta on taas kaikki ikkunan edustat vuorattu erilaisilla taimilla, veljeni rakensi itselleen aika kätevän näköisen taimikopin tasaisesta valokatteesta ja olen nyt itsekkin miettinyt vastaavaa. Siellä hän pitää pientä lämmintä ja taimet saa kokopäivän aurinkoa ja saavat olla vähän viileämmässä eivätkä venähdä kun on niin lämmintä. Jos tämän kopin vielä rakentaisi liikutettavaksi niin että sen voisi sijoittaa kesällä kasvihuoneeseen ei lämmityskulutkaan olisi yhtäsuuret (tosin ei tuollaisen pienen kopin lämmittämiseen paljoo virtaa mene)
 Löysin muos kärkkäiseltä erittäin näppärän kokeisen ja kivan näköisen yrttilaatikon johon sitten istutin kaupan basilikat ja persiljat (nämä vesiviljellyt tuskin tulevat kauan hengissä pysymään multaistutuksissa) mutta koristapavathan nyt varmaan ainakin viikonverran keittiön ikkunaa :) Basilika on siitä mukava kasvatettava että kun saa hyvät taimet siitä tulee yhdestäkin taimesta aivan valtava kunhan sitä maltillisesti leikkaa yhdestä kohtaa. Viimekesänä ruukussa itsekasvattamastani basilikastani tuli meinaa melkoinen pensas, varresta muuttui puumainen ja vettä se söi lopulta niinpaljon että sitä piti kahden päivän välein kastella (lopusi tämä valitettavasti kuoli mökkireissun aikana kuivuuteen.)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti